03-6182357

מטבחי לוגת – מטבח שחיים בו
טיפים לסידור המטבח
פורסם בתאריך:10/06/18
כותב: מטבחי
Avatar
טיפים לסידור המטבח

המטבח המודרני הוא כבר מזמן לא רק כיריים, תנור ומיקסר, אלא חדר של ממש העומד בפני עצמו. מי שאוהב לבשל הופך אותו לאולם תצוגה עם המכשור הכי חדש שיש, סטים של כלי בישול, מדפים מעוצבים, קולט אדים, אי מרשים ועוד.

אבל ככל שהמטבחים הופכים לגדולים ומרשימים יותר, כך גם הסידור שלהם הופך אף הוא למאתגר יותר: לפעמים יש לנו המון מקום על שיש, עד שבמהרה הוא מתמלא באוספים של מכשירים שגם לנו לא ממש ברור עד כמה אנחנו משתמשים בהם.

הפרד ומשול

הכלל הראשון הוא להפריד בין הכלים השונים על פי הזמנים בהם אנחנו משתמשים בהם. לדוגמה, עדיף לרכז את כל הכלים בהם אנחנו משתמשים במהלך הבישול בנפרד מאלו בהם אנחנו משתמשים להגשה (לדוגמה, כף מרק מול כף לערבוב).

יש גם מתקן נחמד שמסתובב על צירו ובו אפשר לשים בקבוקים, תבלינים וכלים קטנים כמו מזלף שבהם אנחנו משתמשים לעיתים קרובות מאוד.

תבלינים ושות'

היום אנחנו משתמשים בכל כך הרבה תבלינים, עד שלפעמיים קל לנו מאוד ללכת לאיבוד, במיוחד כשהצבעים כל כך דומים. בין אם אתם מאחסנים את התבלינים האטומים בחוץ או בתוך המקרר (על מנת לשמור אותם למשך זמן ארוך יותר), כדאי לכם לסדר אותם לפי קבוצות. לדוגמה, תבלינים חריפים, תבלינים לעוף ובשר, עשבי תיבול וכך הלאה. תבלינים שקניתם בחנויות תבלינים או בשוק חייבים להיות עם מדבקה מתאימה.

יש גם כאלו שמעדיפים להשתמש במדפים קטנים נשלפים עם פס חוסם במיוחד לתבלינים, אותם אפשר לשים בכל מקום שנוח לכם.

סידור ארונות מטבח

אם אתם עושים שיפוץ במטבח או בונים מטבח חדש, עדיף להשתמש במדפים נשלפים ולא במגירות עמוקות. מגירות עמוקות הם מתכון בטוח לבלגן וכלי בישול שנתקעים מאחורה. בחלקים התחתונים יותר עדיף לשים רק את מה שאנחנו משתמשים בו לעיתים נדירות.

רצוי להפריד בין הסירים וכלים אחרים שיש להם מכסה למכסים שלהם למרות שהאינטואיציה שלנו אולי אומרת אחרת. מאוד קל להתבלבל ולערבב ביניהם. אפשר לשים אותם במדפים נפרדים או להשתמש במחיצה פנימית.

סביר להניח שאתם מאחסנים בארונות ובמגירות גם כלים שבירים ובמיוחד כוסות מזכוכית. אם אתם רוצים להימנע מהן מלהתנגש אחת בשנייה, אתם יכולים לקנות משטח מחומר אלסטי כמו למשל סיליקון. אגב, יש גם משטחים מרופדים למגירת הירקות במקרר שמאריכים את משך החיים שלהם.

ואגב, אם כבר זכוכית, טיפ נחמד לסידור ארונות מטבח, שיעזור לכם לחסוך מקום כשאתם מאחסנים כוסות יין: סדרו אותן בצורה של של שתי וערב. כלומר, בין כל שתי כוסות שעומדות על הרגליים, תהיה כוס אחת שעומדת הפוך.

וחי מיקסר עם טוסטר

כפי שציינו בהתחלה, המטבח המודרני של היום עמוס במכשירים על גבי מכשירים. את כל המכשירים הקומפקטיים שאתם לא משתמשים בהם כל יום כמו למשל מיקסר ידני כדאי להתרגל לא להשאיר על השיש. גם בין המכשירים שאתם משתמשים בהם כמעט כל יום, חשוב להקפיד על מרווח – גם על מנת שלא ייווצר בלגן של כבלים (בכל זאת מטבח) וגם על מנת שתוכלו לנקות אותם בקלות מכל הצדדים.

אגב, מזון יבש עדיף להרחיק מהכלים החשמליים מכיוון שהם יוצרים לחות באוויר ומקלקלים אותו.

לנצל את השטח העליון עד הסוף

מדפים עליונים הם פתרון קומפקטי לעוד מקום אחסון ולכן לא מפתיע שרואים אותם היום כמעט בכל מטבח מעוצב. אבל אתם יכולים ללכת צעד אחד קדימה ולהוסיף להם ווים תחתונים עליהם תתלו כלים שאתם צריכים בהישג יד בזמן הבישול או אפילו כוסות לשתייה חמה.

יש גם ווים שנדבקים באמצעות ואקום ואינם מוברגים ישירות למדף, אך ההמלצה היא לקנות את האיכותיים ביותר אם אתם רוצים שהם יוכלו לשאת את המשקל של הכלים השונים.

המקרר שתקע אותי

המקררים הם אחת המלכודות הגדולות ביותר בכל מה שנוגע לסידור המטבח שלכם. מקרר מבולגן לא רק מוציא את החשק לאכול, אלא הוא גם מתכון בטוח לשאריות מזון שיתקעו בכל מיני פינות ויהיה קשה להיפטר מהריח שלהן.

אפשר לכתוב מדריכים שלמים על השיטות הטובות ביותר לסידור המקרר, אבל ברוב המקררים תוכלו למצוא אזורים שמיועדים לסוגי מזון שונים. לדוגמה, המדף התחתון בדרך כלל משמש למזונות רגישים יותר שנועדו לבישול מכיוון שהטמפרטורה בהם היא הנמוכה ביותר ומתחתיו תהיה מגירה לירקות ופירות. בדרך כלל יש גם אפשרות להתאים את הגובה של המדפים בשביל שתוכלו לשים סירים גדולים עם תבשילים או בקבוקי שתייה בגודל לא סטנדרטי.

לא פחות חשוב לדעת מה לא לשים במקרר. לדוגמה, עגבנייה לא מאוד אוהבת מקררים ומוטב לשים אותה בקערה בטמפרטורות החדר.

גם את השטח של המקפיא אפשר לנצל בצורה טובה יותר באמצעות קופסאות פתוחות למחצה. השתדלו לא לשים שקיות על גבי שקיות מכיוון שהן נוטות להידבק אחת לשנייה.

ללמוד לשחרר

לחלק מאתנו יש נטייה לשמור כלים ישנים "למקרה שצריך". היום הרבה כלים מתוכננים כך שיהיה ניתן להשתמש בהם למגוון גדול של צרכים, כך שאתם לא באמת זקוקים לכל הכלים הישנים יותר. בטוח שתוכלו למצוא מישהו שישמח לקבל אותם ולחסוך הרבה כסף, כל עוד הם לא מתפרקים ובמצב טוב.

מאמרים אחרונים

מטבח מודרני לבן
מטבח מודרני לבן
מטבחי 25.11.18
מטבח מודרני לבן עיצוב מטבחים הוא תחום דינאמי ומרתק שניכרות ב
מה הופך מטבח לכפרי?
מה הופך מטבח לכפרי?
מטבחי 19.11.18
מטבחים כפריים מעוצבים – מה הופך מטבח לכפרי? מאז ומעולם
תאורת לד למטבח
תאורת לד למטבח
מטבחי 28.10.18
המטבח הוא מרכז הבית! זוהי עובדה שאין עליה חולק. כולנו יודעים
חידוש ושיפוץ מטבחים ישנים
מטבחי 26.09.18
חידוש המטבח הביתי שלכם לאו דווקא מצריך שבירת קירות והוצאה של

מאמרים נבחרים

עקבו אחרינו בפיסבוק
עקבו אחרינו בגוגל פלוס
עקבו אחרינו באינסטגרם